Om Krestine

Krestine er krop- og psykoterapeut og psykospirituel coach.

Jeg har selv gået vejen.

I 2007 opstod der dødsfald og alvorlig sygdom i min nærmeste familie. Jeg besluttede at give familien min opmærksomhed, så jeg lukkede butikken for at søge job som pædagog i en periode. Det blev praksislæring i noget af det, mine daværende og nuværende klienter oplever i deres liv.

Jeg blev en ambitiøs og loyal pædagogisk leder.

Viljestyrke væltede læsset

På en lille institution fik jeg til opgave at rydde op efter manglende ledelse i en længere periode. Jeg skulle sikre, at de fulgte kommunens mål og samtidig skabe nye arbejdsgange med færre personale.
Efter et år var min chef ikke tilfreds med resultatet. Hun gjorde det klart, hvad min opgave var og hvis jeg ikke løste den, måtte hun finde en anden.
Jeg ville gerne beholde jobbet og være loyal overfor min chef. Hun havde jo også en chef, der efterspurgte resultater. Det betød, at jeg arbejdede dag og langt ud på aftenen på at udvikle metoder og skabe rammer og følge op.

Egentlig var opgaverne spændende og meget tilfredsstillende. Jeg fløj på et dopaminkick i starten. Undervejs blev der læsset flere opgaver på, som skulle løses NU. Efterhånden som indsatsen blev synlig på institutionen, klappede forældrebestyrelsen og min chef i hænderne af begejstring. Jeg kunne begynde at slappe af. De var tilfredse med min indsats og sagde ord om succes, der klingede godt i ørerne.

Samtidig begyndte jeg også at mærke en tiltagende utilfredshed og træthed. Jeg mærkede, at mit helbred havde taget skade.

Prisen blev for høj

Problemet var nemlig, at jeg havde kørt i alt for højt gear over længere tid. Jeg kunne ikke komme ned igen. Jeg havde bemærket kroppens signaler, trænet som jeg er i kropsterapi og meditation. Men jeg overhørte dem. Mente at det kunne jeg klare senere.

Det kunne jeg bare ikke. Jeg havde sat en fod ind i orange zone. Min viljestyrke havde taget magten fra mig. Det var den, der styrede mig frem for omvendt. En dag sagde kroppen stop. Jeg fik gele i knæene, og da jeg måtte kravle for at komme hen til døren, gik alvoren op for mig.

Jagten på succes

I jagten på at stille alle tilfredse, være loyal overfor ledelsen og indfri mine personlige ambitioner mistede jeg kontakten med mig selv. Jeg lyttede ikke til min krop og sind.

Jeg fik en langtidssygemelding og et forløb med mindfulness stressreduktion. Mindfulness og massage blev min vej tilbage til mig selv. Hjem i kroppen og ind i hjertet.

Vejen tilbage til nærvær i hjertet

Vejen ud af stress og tilbage til nærvær i hjertet gik først gennem at genskabe kontakt med kroppen. At gå ned i total hvile hvor jeg hele tiden mærkede kroppens respons på alt fra kartoffelskrælning til gåture og søvn. Dernæst at vække mit hjerte, mit indre væsen med kærlig venlighed mod mig selv – som et kærligt modspil til den indre negative tone. Den indre kritiker havde haft frit spil i sindet med selvbebrejdelser og afmagtsfølelse i takt med at stressen tiltog.

Jeg behøver næppe at tilføje, at jeg opsagde mit job som pædagogisk leder. Jeg havde lært en masse om, hvordan det er at have stress. Jeg lærte også det faktum, at vi ofte er nødt til at miste os selv, førend vi virkelig kan finde hjem i os selv og møde os selv fuldt og helt.

Vi vokser af livskriser

Det behøver ikke at være stress, der viser vejen. Andre livskriser kan medvirke til det. At være ude af sig selv er en eksistentiel krise, og når man begynder at opdage sig selv igen, får man en form for fugl fønix -oplevelse. Man træder mere ind i sig selv og sin indre identitet. Man bliver sig selv fuldt ud – fri af gamle negative mønstre og overbevisninger, som har styret fra det underbevidste.

Jeg – Krestine – tog en uddannelse i Mindfulness Baseret Stress Reduktion, som overbygning til krop- og psykoterapi og dybdemassage. Siden har jeg fundet nye psykologiske redskaber og mindfulness metoder som loving kindness, der er integreret i værktøjskassen.

Jeg har gennemgået uddannelser og kurser til:

  • Socialpædagog
  • Krop- og psykoterapeut
  • Dybde- og healingsmassør (Nordlysmassage)
  • Psykospirituel coach med healing og klarfølelse (åbent hjerte)
  • Træner i mindfulness MBSR (stressreduktion)
  • Træner i mindful loving kindness og mindful compassion
  • Jeg praktiserer dagligt meditation

Krestine Hartmann