Om Krestine

Min baggrund

Min faglige baggrund er socialpædagog 1990, krop- og psykoterapeut 1994, clairvoyant healer 1996 og underviser i mindfulness baseret stress reduktion MBSR samt compassion terapeut 2011 – 2016.

Jeg har været optaget af forbindelsen mellem krop, sind og sjæl siden en skilsmisse i 1985. Jeg havde på en gang vished for, at det var rigtigt at blive skilt og samtidig var det følelsesmæssigt kaos. Der skete en stor transformation i dette kaos, godt hjulpet af en veninde der kendte et dame, som “lagde en stjerne” og et skoleforløb med HF, hvor psykologi var tilvalgsfag. Jeg søgte ind på udannelsen som socialpædagog og skulle have opdateret nogle fag.

Det hele var en øjenåbner for den indre verden. Jeg kastede mig grådigt over filosofi og psykologi, læsning i kort og astrologi. I alt dette var der mange henvininger til sammenhæng mellem krop og sind og sjæl. Det sidste blev jeg meget grebet af. Jeg studerede, tolkede, mærkede og tog kurser, så det kom ind under huden. Set i bakspejlet er det tydeligt, at jeg søgte mening – og mening fandt jeg.

Jeg fandt en vej, som ikke lige “lå i kortene” før skilsmissen og studierne.

Denne vej er jeg blevet på med små afstikkere. Dens sidste afstikker, hvor jeg vendte tilbage til mit fag som pædagog og leder blev lidt skænesvanger og sikkert også en del af min vej. Noget der skulle læres.

Jeg fik stress og undervurderede, hvor undergravende dette er for krop og sind. Min sjæl/intuition hviskede gang på gang at jeg skulle stå af. Men mit hoved, mine ambitioner og økonomiske faktorer var stærkere. Jeg ville lige gøre et projekt færdigt …. det lykkedes og jeg var selv helt færdig, da jeg afleverede det færdige projekt til min chef.

Jeg havde mistet kontakten med mig selv (min krop, mine behov og mine følelser og min intuition). En tom skal der græd af udmattelse.

Jeg genoptog min vej til ro i krop og sind med en masse mindfulness, self-compassion og retreats, der bragte mig på ret køl igen.

Den nye vej, der åbnede sig for mig, døbte jeg Nærvær i hjertet. For det var, hvad jeg oplevede på en ny og dybere måde end før.

D. 7. februar 23 starter jeg et intensivt online gruppeforløb. Læs mere her: gruppeforløb med selvkærlighed til healing af fortidens sår.

Det handler dybest set om at åbne hjertet for sig selv og andre. Det at åbne hjertet starter nemlig med at heale fortidens sår. Dette er betydeligt nemmere at heale fortiden i dag og med de redskaber jeg bruger, end det var for 20 år siden. Vi er en del af en hastigt stigende evolutionel udvikling, så det behøver ikke at være en langvarig og vanskelig proces.

De sår, der står i vejen for sindsro og kærlighed, forstyrrer sindet og skaber gentagelser. Når de heales, kommer de indre potentialer som fred, ligeværd, kærlighed og medfølelse stærkere igennem. Det er alt det, vi bruger i vores liv med andre mennesker. Det er det, der åbner hjertet og give følelser af fred og lykke.

De 7 trin vi gennemgår er sat sammen i en proces, til at komme hjem i sig selv og i kontakt med essensen gennem krop, sind og hjerte. Forløbet er udviklet delvist over min praksis og mine personlige/spirituelle erfaringer med at åbne hjertet. En del af forløbet er inddraget i min seneste bog Tænd lyset i dit hjerte som kan ses her

Kontakt for samtale om healing af stress og eventuel aftale: 22 80 05 38 E-mail: kontakt@krestinehartmann.dk

Jeg har også skrevet masser af artikler fra min praksis, om mindfulness, stress og følelsesmæssig stress, indre barn, indre kritiker og mindful compassion.

Krestine Hartmann